W związku z tym, że
nasza wersja nie zawiera orzechów nasz krem jest wyjątkowo, jak na kremy tego typu dietetyczny. Idealnie
nadaje się jako polewa na ciasta, naleśniki, różnego rodzaju placuszki lub w
gęstszej wersji jako krem do kanapek, tarty lub słodkiej pizzy.
Składniki:
Proporcje jak w
przepisie - porcja 100g = 101kcal
Ciemne kakao /
prawdziwa czekolada w proszku (3 łyżki – 30g) - zależy jaką konsystencję chcemy
uzyskać
Jogurt naturalny
(180g) – zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać
Słodzik (5 tabletek)
Kakao lub czekoladę
mieszamy z wcześniej dokładnie pokruszonym słodzikiem (np. w moździerzu).
W zależności od
konsystencji jaką chcemy uzyskać dodajemy jogurt naturalny. Najlepiej dodawać
go po łyżce - będziemy mieli możliwość kontrolowania konsystencji. Następnie
mieszamy nasz krem jak kogiel-mogiel. Jeśli będzie on kwaśny (naturalny smak
jogurtu) możemy dodać odrobinę miodu.
kakaowy jogurt to nie nutella
OdpowiedzUsuń