czwartek, 29 maja 2014

Sorbet truskawkowo - bananowy


Muszę się przyznać, że jestem uzależniona od lodów, przez które nie raz chorowałam ale i tak je uwielbiam. Poszukując zdrowszej wersji powstał pyszny sorbet bananowo – truskawkowy. Bardzo prosty do wykonania i wspaniały w smaku, dzięki naturalnej słodyczy owoców.

Składniki: 
3 banany, pokrojone w plasterki 
900 g truskawek, pokrojonych w plasterki  
sok z ½ cytryny i otarta skórka 


Owoce wkładamy do woreczków i mrozimy kilka godzin. Następnie umieszczamy w malakserze, dodajemy sok i skórkę z cytryny i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.



Akcja lodowa 2014 Piknik majowy Milion smaków truskawekAkcja lodowa 2014 Zdrowe fingerfoodDania na zimno - czyli co jeść w upalne dniWymagająca dieta

8 komentarzy :

  1. tak proste, a tak smaczne! pyszne i pełne zdrowia - najlepszy pomysł na deser w upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, uwielbiam takie domowe lody

    OdpowiedzUsuń
  3. Też takie robię !
    Uwielbiam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. W skrócie można powiedzieć: sorbet idealny :) ale mi smaku narobiłaś :)
    Pozdrawiam cieplutko,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  5. Super:) Cieszą mnie takie słodkości:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Czysta rozkosz w upalny dzień :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly