piątek, 5 kwietnia 2013

Baby marchewki na ostro


Pyszne, ostrrrre i chrupiące baby marcheweczki. Idealne jako dodatek do obiadu ;)
Składniki:

Mrożone baby marchewki (1 opakowanie)
Czosnek (4 ząbki)
Czerwone, świeże chili (1 spora papryczka)
Płatki chili (spora szczypta, w zależności od naszych kubków smakowych)
Curry (odrobina)
Masło (1 łyżeczka) - opcjonalnie
Miód (1 łyżeczka) - opcjonalnie
Sól, pieprz

Marchewki wrzucamy do garnka, dodajemy minimalną ilość wody (lub masło) i dusimy pod przykryciem do rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, ususzone chili w płatkach, sól i pieprz (oraz opcjonalnie miód). Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu i podajemy do stołu. 
U mnie bez "opcjonalnych" dodatków ;)





Kwiecień plecień: przeplatamy smaki 2013

6 komentarzy :

  1. Wyglądaj naprawdę smakowicie! Chyba sobie jutro takie ugotuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialna przekąska - wypróbujemy na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny przepis. niebawem go wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam te malutkie marcheweczki :) trzeba będzie wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Marchewki mam, więc chętnie skorzystam z tej kompozycji :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly