poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Truskawki z jogurtem i otrębami


Deser idealny? Na pewno zdrowy, lekki, pyszny i banalny ;) 
Równie dobry jako poranna dawka energii lub "przekąska" w ciągu dnia. Truskawki, pomimo, iż w sezonie najlepsze w sklepie się do mnie, aż uśmiechały więc musiałam kupić ;) A po świątecznym obżarstwie wciąż nie mogę się przekonać aby dodać przepis na coś "cięższego". 

1 porcja = ok. 170 kcal
Składniki (na sporą szklankę):

Truskawki (150 g)
Jogurt naturalny 0% (100 g)
Otręby granulowane truskawkowe (30 g)

Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na kawałki. Wrzucamy je do szklanki, polewamy jogurtem, posypujemy otrębami i cieszymy się smakiem ;)

6 komentarzy :

  1. Kocham truskawki. Te z otrebami sa napewno pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie, zdrowo i kolorowo, czego chcieć więcej? :D Wykorzystanie truskawek jak najbardziej popieram :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota :) I tyle w temacie ;)

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly