piątek, 16 stycznia 2015

Owsianka z mrożonymi jagodami


Czy masz już pomysł, co powinno być Waszym kolejnym, nowym pomysłem na śniadanie? Już od dłuższego czasu korzystam z zamrożonych, letnich zapasów i z utęsknieniem czekam na kolejny letni sezon, proponuje więc owsiankę z masłem orzechowym i mrożonymi jagodami. 
Owoce szybko się rozpuszczają, tworząc dodatkowy sos i nadając owsiance fantastyczny smak. 



Składniki – 1 porcja
5-6 łyżek płatków owsianych
około 250 ml wody/mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka masła orzechowego
szczypta cynamonu
słodzidło do smaku
Dodatkowo:
mrożone jagody -możemy wymieszać z mrożonymi malinami  


Płatki owsiane gotujemy w wodzie/mleku z dodatkiem cynamonu, miodu i wybranego słodzidła. Kiedy uzyska pożądaną konsystencję dodajemy masło orzechowe i mieszamy do jego rozpuszczenia. Przekładamy do miseczki, podajemy z owocami. 






Niskokaloryczny styczeń Niskokaloryczny styczeń Styczniowe Owsianki Niski IG czyli świadome odżywianie

3 komentarze :

  1. to masło orzechowe i mrożone jagody- bombowa owsianka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a jednak tak często o takich śniadaniach zapominamy :)
    Dzięki za dodanie wpisu do akcji.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly