środa, 9 października 2013

Pasta z czerwonej fasoli


Pyszna pasta z czerwonej fasoli, idealna do wszelkiego rodzaju pieczywa, jako przystawka, śniadanie czy kolacja. Z lekką orientalną nutką, smakowała wszystkim.

Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
3 łyżki oliwy lub dowolnego oleju 
1,5 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka chili w proszku
3/4 łyżeczki chili w płatkach
1,5 łyżki czarnuszki
1 łyżeczka suszonego oregano
0,5 łyżeczki suszonego oregano
1 spora cebula (lub 2 małe)
3-4 ząbki czosnku
sól i pieprz


Cebulkę oraz czosnek siekamy i podsmażamy na złoty kolor na patelni z małą ilością tłuszczu.

Fasolę odsączamy i wkładamy do naczynia blendera razem z pozostałymi składnikami. 
Blendujemy, gotowe;)

Smacznego.


4 komentarze :

  1. zawsze wszyscy robili na słodko, pierwszy raz widze na wytrawnie i podoba mi się :D

    OdpowiedzUsuń
  2. o! to fajne zastosowanie fasoli!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo..ale się zgrałyśmy :) U mnie też dziś pasta z fasoli, tyle, że z białej :) Takie niecodzienne urozmaicenie śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypatrzyłam w składnikach czarnuszkę - już lubię tę pastę :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly