Pyszna pasta z czerwonej fasoli, idealna do wszelkiego rodzaju pieczywa, jako przystawka, śniadanie czy kolacja. Z lekką orientalną nutką, smakowała wszystkim.
Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
3 łyżki oliwy lub dowolnego oleju
1,5 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka chili w proszku
3/4 łyżeczki chili w płatkach
1,5 łyżki czarnuszki
1 łyżeczka suszonego oregano
0,5 łyżeczki suszonego oregano
1 spora cebula (lub 2 małe)
3-4 ząbki czosnku
sól i pieprz
Fasolę odsączamy i wkładamy do naczynia blendera razem z
pozostałymi składnikami.
Blendujemy, gotowe;)
Smacznego.
zawsze wszyscy robili na słodko, pierwszy raz widze na wytrawnie i podoba mi się :D
OdpowiedzUsuńo! to fajne zastosowanie fasoli!
OdpowiedzUsuńOoo..ale się zgrałyśmy :) U mnie też dziś pasta z fasoli, tyle, że z białej :) Takie niecodzienne urozmaicenie śniadania :)
OdpowiedzUsuńWypatrzyłam w składnikach czarnuszkę - już lubię tę pastę :)
OdpowiedzUsuń