Strony

niedziela, 27 lipca 2014

Mrożona dolce latte


Pyszna i łatwa w przygotowaniu kawa mrożona z lekkim karmelowym aromatem – myślę, że większość z Was ma na nią teraz ochotę. Na wierzch możemy dodać bitą śmietanę, gałkę ulubionych lodów, czy tak jak u mnie - spienione mleko, co wcale jej nie odejmuje smaku, polecam. 


Składniki – 1 szklanka 
1 kawa espresso – 40 ml mocnej kawy
1-2 łyżeczki sosu karmelowego – przepis TUTAJ 
200 ml zimnego mleka
2-3 kostki lodu
1 łyżeczka posiekanej gorzkiej czekolady
bita śmietana na wierzch – opcjonalnie 


Mleko ubijamy do uzyskania dużej pianki. Espresso wlewamy do dużej szklanki, dodajemy kostki lodu i delikatnie wlewamy spienione mleko. Posypujemy startą bądź posiekaną gorzką czekoladą. 



Lekkie desery bez piekarnika vol 2Letnie Orzeźwienie 2014Lato w pełni!Jak ugasić pragnienie?fDania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

7 komentarzy: