Czy masz już pomysł, co powinno być Waszym kolejnym, nowym pomysłem na śniadanie? Już od dłuższego czasu korzystam z zamrożonych, letnich zapasów i z utęsknieniem czekam na kolejny letni sezon, proponuje więc owsiankę z masłem orzechowym i mrożonymi jagodami.
Owoce szybko się rozpuszczają, tworząc dodatkowy sos i nadając owsiance fantastyczny smak.
Składniki – 1 porcja
5-6 łyżek płatków owsianych
około 250 ml wody/mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka masła orzechowego
szczypta cynamonu
słodzidło do smaku
Dodatkowo:
mrożone jagody -możemy wymieszać z mrożonymi malinami
Płatki owsiane gotujemy w wodzie/mleku z dodatkiem cynamonu, miodu i wybranego słodzidła. Kiedy uzyska pożądaną konsystencję dodajemy masło orzechowe i mieszamy do jego rozpuszczenia. Przekładamy do miseczki, podajemy z owocami.
to masło orzechowe i mrożone jagody- bombowa owsianka!
OdpowiedzUsuńTakie proste, a jednak tak często o takich śniadaniach zapominamy :)
OdpowiedzUsuńDzięki za dodanie wpisu do akcji.
Owsianka - moja miłość ;)
OdpowiedzUsuń