Składniki (1 porcja):
3 kromki pieczywa (np. tostowego)
1 jajko
50ml mleka
¾ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki imbiru
szczypta przyprawy korzennej
słodzidło do smaku (np. cukier waniliowy)
Jajko ‘wylewamy’ do głębokiego talerza. Dodajemy mleko, przyprawy, wybrany
słodzik i energicznie roztrzepujemy widelcem.
Pieczywo maczamy w jajku z każdej strony i kładziemy na rozgrzaną na średnim
ogniu patelnie (najlepiej teflonową, by smażyć bez tłuszczu). Smażymy na złoty
kolor.
genialnie wyglądają! tak dawno już ich nie robiłam, a te zdecydowanie mnie do tego kuszą, i nawet zmuszają - świetne smaki :)
OdpowiedzUsuńjakie śniadanie, totalna rozpusta:)
OdpowiedzUsuńCudooowne! Zdjęcia aż zachęcają, żeby w tej chwili maszerować do kuchni. ;)
OdpowiedzUsuńAle genialne zdjęcie ! Rozpływam się ... :)
OdpowiedzUsuńTosty francuskie już mam zaplanowane na najbliższe leniwe śniadanie, już się za nimi stęskniłam ! Twoje wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńIdealne, weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńomamamo <3 az mi sie jeść zachciało! ;)
OdpowiedzUsuńkradnę kolejny przepis ;)