Sezon truskawkowy w pełni tak więc dziś dziecinnie prosty "przepis" na idealną propozycję na słodkie śniadanie, bajeczny deser lub przystawkę.
Obłędne ciasto-chlebek czekoladowy z TEGO przepisu, soczyste truskawki i puszysta bita śmietana.
Składniki (ilość według uznania):
Chlebek czekoladowy z TEGO przepisu
Truskawki (umyte, bez szypułek)
Cukier/słodzik – według uznania, w zależności od słodyczy owoców
Bita śmietana (ubita śmietana 36% lub gotowa z puszki)
Kakao lub rozpuszczona czekolada do podania - opcjonalnie
Truskawki posypujemy
cukrem (około 50 g na 0,5 kg) i odstawiamy na lodówki na kilka godzin, aby stały
się słodkie i soczyste.
Kromki obłędnie czekoladowego chlebka układamy na
talerzykach/paterze i nakładamy na nie truskawki wraz z odrobiną soku, który z
nich wypłyną.
Następnie układamy na wierzchu bitą śmietanę.
„Ciastka” możemy
posypać dodatkowa ilością kakao lub polać czekoladą.
Smacznego!
Pysznie to wygląda, ale to nie jest obiad.
OdpowiedzUsuńDalabym sie pokroic za takie sniadanie :)
OdpowiedzUsuńja też!:) wygląda bosko:)
UsuńRozpusta po prostu! :D
OdpowiedzUsuńwow... wygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuń