Pyszna, błyskawiczna,
wiosenna surówka z kwaszonej kapusty wzbogacona smakiem świeżych warzyw oraz
jabłek. Idealna jako dodatek do obiadu -
często podawana z rybą.
A Wy jakie obiadowe
smaki przełamujecie kwaszoną kapustą?
Składniki (4 porcje):
200 g kwaszonej
kapusty
1 marchewka
1 jabłko (najlepiej kwaśne)
1 cebula
Pół pęczka szczypiorku lub pietruszki (lub pół na pół)
2 łyżki soku z cytryny
1-2 łyżki oleju/oliwy - opcjonalnie
Sól, pieprz, łyżeczka cukru
1 marchewka
1 jabłko (najlepiej kwaśne)
1 cebula
Pół pęczka szczypiorku lub pietruszki (lub pół na pół)
2 łyżki soku z cytryny
1-2 łyżki oleju/oliwy - opcjonalnie
Sól, pieprz, łyżeczka cukru
Obraną marchew oraz
jabłko ścieramy na grubych oczkach tartki. Do miski dodajemy posiekaną cebulę,
szczypiorek lub pietruszkę oraz kwaszoną kapustę. Całość doprawiamy solą,
pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym), cukrem, sokiem z cytryny oraz
oliwą/olejem.
Surówkę dokładnie
mieszamy.
Smacznego ;)
najlepsza surówka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką surówkę :) szczególnie z moją odkrytą niedawno pyszną kapustą kiszoną z Lidla :)
OdpowiedzUsuńSzanowna Pani
OdpowiedzUsuńw imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/
super surówka - idealna do rybki i nie tylko ;-)
OdpowiedzUsuń